Rendszeres olvasók

2009. szeptember 25., péntek

Nászajándék már megint

Esküvőre készülni nagyon jó, imádok nászajándékot készíteni! Általában pénzt szeretnének a párok, de a borítékot teljesen elutasítom.  Most azt találtam ki, hogy fém 200-asokat gyűjtök, és egy bugyellárisban adjuk át. De emellé jár egy Házi áldás is, így jött hozzá a párna. Aztán jöttek-jöttek az új ötletek, és mindent sikerült befejezni.


A legutóbb erről a mintáról írtam. A keretet az ABC-s samplerről vettem, meg a házaspárt is. Az alsó szöveg megint egy Tankcsapda idézet, mivel az ünnepeltekkel már többször voltunk együtt Tankcsapda koncerten, így gondoltam, örülnek, ha ezt is idecsempészem. Meg a szöveg is találó. A párna 40*40 cm, az aidát én festettem királykék ruhafestékkel. A fonalak Perlék, az anyagok pamutvásznak.




Ilyen lett a bugyelláris. A feliratot biztonság kedvéért hímeztem rá, de azonnal rájöttek, hogy mi van benne....



A házasság a szerelemről szól, így egy szív kihagyhatatlan!




És mindezt bele kellett tenni valamibe, ezért még egy szép táskát is kaptak hozzá.




Mindez együtt, kiegészítve egy rólunk készült fotós jókívánsággal.
Célunkat elértük, mivel nagy meglepetést okoztunk, mikor odavonultunk az ajándékainkkal. Nagyon örültek neki, nekünk meg öröm volt őket látnunk, ünnepelnünk.
Nagyon szép esküvő volt!

2009. szeptember 23., szerda

Kék-zöld ABC sampler

Ezt a samplert tavaly hímeztem a Keresztszemes Magazin hagyományőrző részéből. Eredetileg piros-kék volt (ha jól emlékszem), de én az előszobánk szineihez igazítottam. Acél kék-penész zöld az én meghatározásom szerint a két szín. Aidára készült DMC fonalakkal. A keretet is kitaláltam már hozzá, vagyis fejben már megvan! Azért vettem most ezt elő, mivel ezt a mintát alakítottam át egy párnához nászajándékba. Legközelebb azt mutatom, mert már átadtuk, és nagyon nagy örömöt szereztünk vele. Tehát az első verzió:


2009. szeptember 18., péntek

Levendulás nászajándék

Ma reggel, mikor kinéztem az ablakunkon csak egy nagy ködtengert láttam. Tegnap is egész nap esett az eső, a mai nap is ködösen-ősziesen indult. Ebben a kicsit szomorkás időben valahogy eszembe jutott a levendula. Én nagyon szeretem a levendulát, régebben volt a kertemben is, csak a járdaépítést nem élte túl.  Imádom az illatát, a színét. Már sok levendulás dolgot készítettem, de mindig elajándékoztam. Majd egyszer én is sorra kerülök magamnál!! Most 2007-ben készült nászajándékokat mutatok.



Ilyen levendulás étkészletet vittünk ajándékba, ehhez készítettem a kiegészítőket. Olyan gyönyörűek voltak ezek a porcelánok, én magam is elfogadtam volna őket!!!



Hímeztem-varrtam egy monogramos párnát, 35*35 cm-es, aidára hímezve, gyönggyel körbevarrva.



A jókívánságot pamutvászonra festettem textilfestékkel - ecsettel, textildekupázzsal tettem rá a levendulákat. Pelenkaöltéssel és gyönggyel varrtam körbe. A levendulát a kertemben szedtem. A sziveket szintén pamutvászonból varrtam, textildekupázzsal és gyöngyökkel díszítettem. Ami alatta van, az az én lila ruhám, mert hát én is lilában pompáztam! A szöveg magyarázata: Tankcsapda rajongó jogászok kapták.



A levendulás "sziveim".

És végül egy kis álomkert:



Közben a nap is kisütött!!!!

2009. szeptember 17., csütörtök

Lisa játéka

http://lydiastreasures.blogspot.com/2009/09/this-is-no-50-post-giveaway-time.html

2009. szeptember 16., szerda

Madaras újra

Újra fölteszem, mert a tegnapit nem lehet kinagyítani. (Fogalmam sincs, miért.)

2009. szeptember 15., kedd

Szilágysági régi minta

Keretezésre vár tavaly óta egy munkám (sok másikkal együtt), és egy hatalmas meglepetés ért vele kapcsolatban. Egyik rokonunk tudja, hogy nagy szenvedélyem a népművészet, ill. a régi minták gyűjtése, hímzése, ezért a saját könyvtárából nekem ajándékozta az egyik kincsét:



Nagyon örültem neki, mert én már nézegettem ezt a könyvet az antikváriumokban, de olyan drága volt mindig. Boldogan leültem olvasni, lapozgatom-lapozgatom, erre megtaláltam benne az egyik mintámat, amit már kihímeztem. Hihetetlen jó érzés volt látni, hogy egy 1760-as erdélyi mintám lesz a falon.
Így néz ki az én hímzésem. Tavaly nyáron bökögettem, én életfás-madarasnak hívtam, mert csak egy fénymásolt papíron van meg nekem a minta, a barátnőm Keresztszemes Magazinjából.
DMC 814-es bordó fonallal hímeztem. Nagyon szerettem csinálni, most is érzem a meleg nyári szellőt, ahogy ültem a teraszon, és hímeztem.


És így néz ki a mintám a könyvben. Elég nehéz volt beszkennelni, mert fényesek a könyvben a fényképes oldalak, meg az eredeti fotók is igen rossz minőségűek. 1973-as a könyv. Itt körbe van hímezve még. El is határoztam, hogy elviszem a keretezőhöz. Majd mutatom...

Nászajándék

Mivel most is nászajándékot hímzek-varrok, ezért eszembe jutottak a régebbi ajándékaim. Fontosnak tartom, hogy a személytelen boríték mellé valami személyest is készítsek. És ezeknek mindenki úgy örült. Mivel ismerem az ízlésüket, színvilágukat, ezért általában nincs nehéz dolgom. Most kettő régebbi képet kotortam elő.

A Házi áldást még 2004-ben hímeztem izsáki barátainknak, sajnos, elég rossz a kép. Örömmel tölt el, hogy mindig látom náluk, ha meglátogatjuk őket. A betűket egy réges régi Anna hímzőújságból szerkesztettem ki a rózsákkal együtt. A párna anyaga nyomott mintás selyem. Mérete: 50*50 cm.

A kék házaspárt tavaly hímeztem unokatestvéremnek. Szintén a boríték mellé. A keretet is én festettem repesztő-technikával. A mintát a Keresztszemes Magazinban találtam.


2009. szeptember 10., csütörtök

Régi minták


Nagyon szeretem Anton oldalát (http://anton.extra.hu/xszemes/regi_mintak.php), ezt a mintát is ott találtam. Nemrégen ki is hímeztem 14-es aidára. Terítővé fogom varázsolni narancssárga széllel, majd mutatom.

2009. szeptember 4., péntek

2009. szeptember 2., szerda

Mary Wigham


















Esténként hímzem a Mary Wigham SAL-t is. Nagyon szeretem hímezni, mivel nincs benne sok színváltás. A színeket saját ízlésem szerint válogatom, bár az első részeket még hasonló színnel kezdtem. Az anyagot befestettem hagymahéjjal. Kicsit világosabb lett, mint szerettem volna, hamar kivettem a léből. Viszont vétettem már pár hibát, némelyiket már nem is tudom korrigálni. Azt hiszem, ki fogom majd még egyszer hímezni, mert teljesen beleszerelmesedtem ebbe a mintába. Csak az időm lesz kevesebb ősztől, mert kezdődik a karácsonyi készülődés.







2009. szeptember 1., kedd

Ajándék


Lemaradt a fénykép!

Ajándék

Ezt a szivet egy kedves Fradi-drukker barátunknak hímeztem ebben a hónapban. A mintát a Keresztszemes Magazinban találtam. Nagyon örült neki, tőle kaptam a fényképet róla. Még továbbra sincs saját fényképezőgépünk, de szereztünk egyet "kölcsönbe". Most tanulom a használatát.