Rendszeres olvasók

2011. július 21., csütörtök

Télikertek és üvegházak

Folyt.köv.
Télikertek és üvegházak
Minta: Susanna
Anyag: fehér kongré

Fonal: megadott DMC-k

3 szállal 2 szálon

















Pompás lehet ilyenek közelében élni.

2011. július 19., kedd

Angol kert - Lugasok és kerti házak

Réges-régen hímeztem ezt a hatalmas samplert. Pontosabban, mikor Gézu a pocakomban volt (6 éve) és kötelezően pihennem kellett. Így pihentem. Van párja is, meg egy kistestvére. Mindhárom az előszobánkra várt, aminek most nekiálltunk végre. Első lépésként kereteztem, amit most tulajdonképpen nem is mutatok még, mivel még azelőtt készültek a képek. De ígérem, hogy mindent láthattok majd. A fő elképzelésem az volt, hogy kék és zöld lesz az előszobánk. Ehhez hímeztem ezeket a lugasokat, meg gyűjtöttem évek óta a kék-zöld anyagokat. Csináltam pár "előtte" képet is, így a végén össze tudjuk hasonlítani az eredménnyel.

Először tehát a lugasos kép:
Minta: Susanna
Anyag: fehér kongré
Fonal: megadott DMC-k
3 szállal 2 szálon
Méret: hatalmas - elő kell keresnem hozzá az újságot!
A feliratokat magyarítottam angolról.










Ez a kedvencem





Nagyon szeretem az angol kerteket, kis kerti kiülőket, padokat, építményeket. A futónövényekkel meg teljesen le lehet venni a lábamról. Ilyenekről álmodozom:


Azért mi se panaszkodhatunk, mert van 3 hatalmas trombitavirágunk. Kettővel a teraszunkat futtattuk be, teljes árnyékot ad már az egyik oldalról. A másik meg a ház sarkán futkározik. (És a loncok is nőnek.)






2011. július 14., csütörtök

Őszi színek, patchwork anyagok

Ebben a nagy hőségben én már az őszre gondolok. No nem az esős novemberre, hanem a napfényes szeptemberre. Megérkeztek ugyanis a Hobbyművész webboltból az akciós anyagaim, és annyira inspirálóan hatottak rám, hogy gyorsan hímeztem egyet a hozzájuk illő színekkel.
Minta: ismeretlen szerző, itt található
Anyag: lenszövet, teával festve, kb. 32 ct
Fonal: saját festés, 3-féle
Hímzés: 2 szállal 2 szálon







Moda - Saltbox Harvest anyagok





Függönyöket, párnákat, kenyeres zacskót, meg egyéb konyhai kellékeket fogok belőlük varrni. A fenti mintát már nem először hímeztem ki, a sötét változatát itt mutattam.

Sokszor előjön a téma, hogy én mikor, és hány kézzel hímzek-varrok ennyit, meg van-e varázstűm? Varázstűm sajnos nincs, és polip se vagyok, "csak" a két kezemet használom. Viszont minden este. Nálunk a gyerekek legkésőbb 8-kor fekszenek (nem a szünetekben!), és én utána már nem háziasszonyoskodok, este nincs vasalás, mosogatás, főzés, najó, esetleg teregetés. Nekem akkor már csak a férjem van, meg a tűm. A tévézés nekem nem fontos, szól ugyan, de nem igazán azt nézem. Nem is lenne mit, olyan színvonalas a kínálat. Híreket internetet olvasok. Tévé közben tudunk beszélgetni egymással, vagy csak hallgatva ülni egymás mellett, az is olyan jó tud lenni néha! Sokat számít, hogy én naponta legalább két órát bökögetek, és gyorsan is hímzek. Most azért esténként kertészkedünk is, meg locsolunk, de így is jut egy óra a hobbimra. És nem alszok sokat, mert még olvasni is szeretek, de arra már tényleg nem marad annyi időm, energiám, mint régebben. Az olvasás leginkább a gyerekeknek van már, most Rumini-láz van nálunk. Meg hát be kell valljam, én nem vagyok takarító-mániás, nálunk soha nincs csodálatos rend. Megcsinálok én mindent, de nem ez a legfontosabb! Az a mottóm, hogy nem múzeum az otthonunk, nem is lehetne három kis pakolóssal.
Emő - most inkább a férjem szokta mondani, hogy "anya mindig hímzik", Kispeti minden részletet megfigyel, a hibákat észreveszi, Panni megrendeli magának a mintákat, Gézut meg nem érdekli igazán (csak Bud Spencer, meg a verekedés).
Lányok! Ti tudtok mindenkihez kommenteket írni? Mit kell tennem, hogy ez működjön?? Hetek óta küzdök.

2011. július 12., kedd

Rábaközi minta lilában

Elhatároztam, hogy varrok magamnak is táská(ka)t. Szeretem a színes kiegészítőket, egy jó táska is öltöztet. Ezt kigondolva el is kezdtem hímezni ezt a magyar mintát - lilában. Szeretem modern felfogásban kihímezni a régi dolgokat. Kicsit küldetésemnek is érzem, hogy ne felejtsük el, mi magyarok, hogy milyen hagyományaink vannak. Azt szeretném bebizonyítani, hogy ezek a motívumok ma is divatosak lehetnek.

Minta: Lengyel Györgyi könyvéből "szegfűs kompozíció"
Anyag: 28 ct Lugana
Fonal: Puppets 7101 (kicsit sokat vettem a levendulásokhoz)
2 szállal 2 szálon hímezve






Vettem hozzá virágos anyagot, de nem vagyok még biztos benne, hogy valóban ilyennel szeretném-e kombinálni. Még aludnom kell rá párat.


Én erről hímeztem. Érdemes elolvasni a hozzá tartozó leírást is. Kedvenc mondatom belőle: "Az elrendezés nyugodt, laza." És én ezt párosítottam a LILA színnel!


Ugyanezt a mintát megtalálhatjátok teljes egészében  Antal László oldalán:


Majdnem elfelejtettem, hogy ezt a szegfűt én már kihímeztem anyukámnak, akkor itt mutattam.